Két tipp egy bárhonnan működtethető üzlet felépítéséhez

Miután otthagytam a hagyományos munkahelyem, újságíróként kereső-optimalizálást végeztem egy internetes portálnak. Az volt a munkám, hogy híreket válogassak és a kereső- optimalizálás szempontjai alapján átírva őket feltegyem az oldalukra.

home officeTetszett ez a munka, hiszen életemben először a laptopom lett az irodám. Nem kötött sem helyhez, sem szigorúan időhöz sem. Volt olyan, hogy a buszon utazva végeztem el a munkám és olyan is volt, hogy egy nyaralóhelyről töltöttem fel a cikkeket.

Rengeteg időt beleöltem, hogy megtartsam ezt a munkát, segítőket is kineveltem, hogy akkor is jó minőségű szolgáltatást tudjak nyújtani, amikor a saját vállalkozásomhoz kapcsolódó terveimet valósítom meg, vagy éppen pihenek. Mire az időbeni befektetés megtérült volna, a cég vezetője gondolt egyet és felszámolta az együttműködést az összes bedolgozó vállalkozóval.

Hoppá, akkor még ez sem az

Ekkor megértettem, hogy miben hasonlít az alvállalkozói lét az alkalmazotti léthez. Rájöttem, ez még mindig nem az a független életmód, csapatmunka és együttműködés, amire vágytam.

Ekkor már tisztán láttam: nem megkeresni, hanem létrehozni kell azt a közösséget, akik között otthon érezhetem magam. Akikkel az együttműködésünk nem a bizalmatlanságon alapul és nem a muszáj, hanem a belső lelkesedés, az együttműködés ereje inspirál minket.

csapatmunkaÍgy kezdtem a saját vállalkozásomat még erősebben építeni, de hamar láttam, hogy csak arra támaszkodva még mindig lassú léptekkel tudom megvalósítani az álmaimat. Rájöttem, hogy a network marketing lehet a vágyott gyorsítósáv az életemben. Aztán a kezdeti sikerek után, másfél év tanulás, várakozás, belső munka következett. Ez alatt nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a klasszikus network módszerek nálunk már nem úgy működnek, ahogy a már sikeres hálózatépítők tanítják, és ha működnének, akkor sem csinálnánk szívesen.

Nekünk már új generációs csapatépítőknek kell lennünk, akik sok dolgot máshogy csinálnak, mint ahogy azt több évtizeddel ezelőtt kitalálták. Elkezdtem tanulni az online hálózatépítést. Ekkor váltottunk üzletet is. Azt hittem eljött az idő, de még mindig hiányzott valami…

Mindent csapatban, csapatban mindent

Mint a legtöbb szakmában az online marketingben is folyamatosan lehet és érdemes tanulni. Egyébként én nagyon élvezem ezt a tanulási folyamatot, mert itt nem csak száraz szakmai dolgokban fejlődök, hanem a szemléletemben is. A kihívások folyamatosan tágítják a komfortzónánkat, de ezt a munka lázában gyakran észre se vesszük…

Ha fókuszban tudunk maradni, akkor könnyű az egész. Ha kiesünk a fókuszból, akkor válik nehézzé.

Ezért kell online területen is a folyamatos képzés, inspiráció. Erre jöttem rá, amikor elkezdtem komolyan, napi szinten az online rendszeremen dolgozni.

Rájöttem, hogy hiába veszek tanfolyamokat, oktatóanyagokat, ha nem visznek végig az úton, nem segítenek nekem napi szinten a megvalósításban, nem adnak újabb és újabb inspirációt, teljesebb megértést, mindig csak egy helyben fogok topogni. Azt is láttam, hogy nekem kell teljesen elköteleződnöm, hogy ezt végigcsinálom, máshogy nem fog menni.

Ezért választottam ki a mentoromat, hónapokig ellenkezés nélkül pontosan igyekeztem azt tenni, amit mond. Majd, amikor már újra megjelentek a saját ötleteim, elkezdtem felnőni, továbbléptem a következő szintre, kitűztem egy újabb célt, ahová egy másik mentor tud elvinni. És biztos, hogy lesz következő lépés.

Ha úgy érzed, hogy neked is eljött az időd, hogy megtedd a következő lépést, akkor jelentkezz a további információkért ide kattintva.

Kasza Szabolcs

 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..